15 січня у Запоріжжі пройшов Еко.Ярмарок, організований Екоініціативи Запоріжжя. І це було дійсно круто!


У Креативна платформа Млин кожен охочий міг здати речі на реюз в Благодійний магазин "Дари добро", обміняти книги на буккросингу, послухати лекції від Ірини Щетініної та Інжинірингова школа Noosphere, пограти в екогру від Світлани Розсохач, придбати екотовари в крамничці Zero waste ZP та відвідати їх майстерню з переробки пластику PlasticOn

Інсталяція

Виставка сміття

Не обійшлося на заході й без роздільного збору. Разом з організаторами обладнали зону де встановили контейнери для сортування сміття, де всі могли залишити скло, папір та пластик. Частина з цих відходів була передана майстерні PlasticOn, а решта відправиться заготівельникам вторсировини, а згодом - на переробку.

контейнери для роздільного збирання відходів

Крім звичайних контейнерів для роздільного збору на Еко.Ярмарку з’явилася й артінсталяція. Команда Big walls на чолі з Данилом Якименком перетворили чотири наших контейнери на художні об’єкти. Своїм твором художники хотіли показати - роздільний збір має стати звичним та повсякденним для кожного з нас. “Сортування має бути таким же звичайним, як складати свої речі у шафу, або цінності у сейф. Не треба чекати інсталяцій та привернення уваги до цього питання - це має бути звичайним повсякденним життям. Треба задуматися, яке послання ми лишимо нашим прийдешнім поколінням та що у нього вкладемо”, - розповіла про роботу Анна Безугла. А самі сміттєві контейнери після презентації переїхали до майстерні PlasticOn. Впевнені, там вони точно принесуть користь!